Lite om mycket... Livet som det är.

Livet som numer 2 barnsmamma..

Då var julen passerad...

Publicerad 2009-12-28 17:54:14 i Allmänt,

Vi har haft en riktigt riktigt bra jul!

Här vill jag skriva god mat, mycket paket och mysigt sällskap... MEN, jag tycker julmat är astrist. Men det andra stämmer!! Vi var hos min bror Patrik och hans familj.

Så här fina var vi:Observera att mina pojkar matchar =)
(och detta helt utan min medverkan!)

Massa paket och presenter var det. Ebba blev lite rädd för tomten (Stefan) men det gick bra, men hon höll hårt i sin mamma och tittade på tomten hela tiden. Paketen tyckte hon var JÄTTE roliga att öppna och hon ville såklart börja leka med alla såfort hon öppnat. Vi fick avleda henne genom att hela tiden servera henne nya paket att öppna, annars hade vi suttit där än..

William fick en MASSA presenter, (bodysar, mysbyxor, jeans, snygg dress mm, flera gosedjur, briobil, en speldosedinglis, en boll, barnkammarboken, en ordbok, rolig sköldpaddeleksak, polisbil, lära-gå-vagn, skallerleksaker, matstol, pengar mm...)

På kvällen när barnen gått och lagt sig så spelade vi vuxna julklappslek och spelade spel. Jäte kul var det med en massa skratt och mycket stoj.

Tack Patrik och Moa för en jätte trevlig jul. Och tack mamma (mormor) såklart!

Det togs bild på barnen med mormor/farmor. Barnen skötte sig finfint men mormor/farmor bara pratade så hon blev lite si o så på korten ;)Längtar redan efter nästa jul, och efter ett hus, så vi kan fira jul i vår stuga :)

JULEKRAMAR

Wille lär sig...

Publicerad 2009-12-22 11:45:16 i Allmänt,Wille har lärt sig att fly babysittern ;)
Han har nog inte tänkt på vad som händer när den tar slut och bakhuvudet kysser golvet...
från och med nu är det en gosse som alltid spänns fast.

Åter igen en helkväll på akuten....

Publicerad 2009-12-22 11:32:35 i Allmänt,

Åter igen har familjen Lundgren/Nährström spenderat en helkväll på läkarhus och sedan fått fara med remiss till Östra för att "nattmysa"... Är det såhär det ska va??

Efter 6 dygn utan avföring var William helt otröstlig igår fm men lugnade sig. Så var vi på BVC och blev rek att ringa akut redan igår, vilket vi gjorde och fick en tid till kl 09 idag. På kvällen blev han totalt otröstlig i sitt gallskrik igen så då ringde vi till backa läkarhus, hon i telefonen frågade om det var den bebisen hon hörde i bakgrunden (W var då t o m instängd på toaletten med stefan). Hon sa att vi skulle komma in på en gång. Sen remiss. Sen lavemang. Sen bajsfest. Sen lycka. Sen ordination på daglig Laktulos. Puh.

På BVC sa hon att vi INTE skulle ringa backa läkarhus (eller selmas) eftersom det var deras konkurenter blabla... MEN ALLTSÅ ALLVARLIGT. Två av de tre gångerna vi sökt akut (den första åkte vi ju direkt till östra) så är det på backa/selma vi fått hjälp, på en gång. Och där får man hjälp ÄVEN om man inte är listad!! Jag är nästan helt emot privat vård, men alltså man börjar ju undra....

William är varjefall en präktig pojke på 66,3 cm och 8260 g =)

Jag vågar ju inte säga för mycket...

Publicerad 2009-12-19 19:26:32 i Allmänt,

..men jag har förstått vilken otrolig tur vi har som har en bebis som sover på nätterna. Oftast sover han ungefär 12 timmar med 2 matningar då han nästan somnar om medans han äter. Såklart att vi är och har varit grymt glada över detta och förstått att vi haft tur, men kanske kanske inte insett hur jobbigt det måste vara att ha det tvärtom. Stackarsstackars er! Styrkekramar!

Idag har vi haft finfrämmande från Örebro. Camilla och hennes supersöta lilla familj =)
Johan och görgulliga Emmy! William fick en jättefin present som redan blivit en storfavorit. En prasselbok med glitter och roliga saker att bita på! Det var så fantastiskt trevligt att träffa dom igen, det var alldeles för länge sedan.. Vill ju inte pressas, men jag hoppas VERKLIGEN att dom kommer tillbaka till Göteborg. Sa att jag och William får ta en mitt-i-veckan tur till Örebro och hälsa på! Skulle vara jättetrevligt! (och lite läskigt att ge sig iväg på resa ensam med Wille).

Sen kom Julia och Jesper förbi, MYS!

Efter denna rush så var William helt slut och sov 2(!) timmar, vilket är ovanligt på dagen. Eftersom han sover så länge på natten så är det mycket lite vila på dagtid i vanliga fall.


                                       

Camilla & Emmy                    Skrattwille                                    Wille i storstol med sin nya bok.

:)

Publicerad 2009-12-18 19:31:03 i Allmänt,

Jahaja,,, två kommentarer.. TVÅ LÄSARE :/ Hmmm... man undrar ju, man skriver för blinda ögon....
Kanske skulle man låta bli, men nja, ett tag till.

Idag har William fått en matstol. Han är så glad när han sitter högt. Min stooora pojke! Vi kunde få en av min bror och hans familj också, så bebisar är välkomna till Wille och sitta stol, tandemstol =)

Han tyckte det var mycket intressant på IKEA, ville gärna sitta på armen och kika på allt som hände runtom. Innan han somnade till en litenliten stund i vagnen. Man kunde riktigt känna hur missnöjd han var med det när han vaknade, hihi... galet nyfiken bebis.

William undrar...

Publicerad 2009-12-14 18:27:25 i Allmänt,

William undrar om det är några som läser bloggen och undrar om ni kanske skulle kunna lägga ett hej i kommentarsfältet så vi vet att ni finns där ute.....?

Den 7 januari har William fått tid för blåsröntgen på Östra. Lite mer än de utlovade 2 veckorna men det känns helt ok att få fira jul först och ta tag i det där sedan.

Vi var på backaplan häromdagen och då hade william spenderarbyxorna på sig ;)
Igår var jag och mamma på Frölunda torg (Wille var hemma med pappa och ändå så köpte han en julklapp åt pappsen ;) han är helt omöjlig han!) och julshoppade och fikade. HELMYSIGT! Det var alldeles för länge sen vi umgicks så där på äventyr bara mamma och jag. Måste bli lite oftare!

Nyss låg Wille på mage på filten på golvet, så tippade han, det fick honom att skratta! =) Hihi...

William kämpar...

Publicerad 2009-12-11 18:07:53 i Allmänt,

William kämpar för att lyckas vända på sig. Han kommer finfint över på sida men har inte riktigt förstått var han ska göra av armarna så att han kan komma över på mage. När man hjälper honom över på mage så ligger han och sprattlar med både armar och ben, så man kan nästan tro att med rätt underlag och friktion så skulle han kravla iväg ;)

En annan sak han har börjat med är att skrika i högan sky... Hmm... Jaja, det är ju bra att han har röstresurser, vem vet, kanske blir det IDOL 2028. På tal om det så -HEJJA ERIK! o min vana trogen -HEJJA CALLE! Jag är tjejen som röstar och röstar och röstar ända tills jag röstat bort värdet av mina egna röster :P KNASFIA!

Wille är så stor nu att han har leksaker att roa sig med, på sin lilla filt!
Nu är det helg och alldeles snart IDOL <3

Sjukhuset idag igen...

Publicerad 2009-12-07 20:01:25 i Allmänt,

Vi hade tid för Skinten (dmsa) idag kl 10,15. Då fick William en nål och de sprutade in ett radioaktivt ämne. Sedan fick vi vänta 3.5h så vi åkte och handlade lite och åkte hem. Väl tillbaka så hade det varit tänkt att William skulle vara trött och sova men han tyckte annat och vaknade när vi tog av honom overallen.

Han fick ligga i en vakumkudde som skulle hjälpa honom att ligga still då han behövde ligga HELT still i 15 minuter. Varje bild tog 5 minuter att ta och det var VIKTIGT att han låg still. Säg det till en tre månaders baby ;)

Han var gör duktig! Sköterskan hade ett gäng leksaker som lät och jag pumpade honom full av sockervatten. Mums tyckte Wille som verkar ha ärvt min godistand!

Sen fick vi träffa doktorn.
Tydligen så hade han njurbäckeninflammation =( Vilket UVI leder till om man inte hittar det tillräckligt fort. Känns skönt i det hela att det var E-coli bakterier som orsakat uvi:n. Det tar licksom lite av ansvaret ifrån våra axlar.
Det fanns en mindre avvikelse på ena njuren. Så nu blir det mer undersökningar. (Och en ny dmsa om ett år.)

Nästa blir urinblåseröntgen. Som de utryckte det så blir den "mindre trevlig", de sprutar in kontrastvätska med en kateter i blåsan, sen röntgar de när han kissar ETT PAR GÅNGER. O M G! Det verkar bli en heldag till :/

Här är en bild när vi lattjade lite i väntrummet: =)
Nähä... Den kommer senare, lyckas inte installera programmen för våra nya mobiler...

Alltså herre jösses....

Publicerad 2009-12-06 17:55:51 i Allmänt,

Alltså herre jösses vad jag är dålig på att skriva i den här bloggen, och Wille hjälper ju knappast till ;)

William har UVI. Han var lite extra gnällig ett par dagar och sen fick han feber som gick upp o ner varannan dag, sedan så vaknade vi här i måndags med en liten pojk som hade 40,0 graders feber. Han var ändå ganska pigg och absolut med och närvarande, han t o m åt ganska bra. Men oj så orolig jag blev!
Vi började med att ringa sjukvårdsupplysningen, sen backa barnakut, sen BVC och sen Selmas läkarhus dit vi faktiskt fick komma. Träffade en jätte bra och trevlig läkare. Han tittade i alla hål ;) och hittade inget så han tykte väl att de skulle ta ett infektiosprov på blodet och om det inte visade ngt så fick föräldrarna (vi) vänja oss vid att Wille skulle vara förkyld åtminstone 5 gånger denna vintern och 15 om han hade haft syskon. Sen kom sköterskan och tog blodprov. Wille tog det som en man och grät inte en endaste tår.
CRP:t var jätte högt, så med remiss i högsta hugg så fot vi till Östra barnakut. Där blev det urinprov, stod där med muggen i handen och väntade på att han skulle bahaga sig att slå en drill... det visade på vita blodkroppar (UVI) så då ville de ta ett prov direkt från blåsan med spruta. 4(!) gånger stack han utan att få ut ngt kiss, sen sa doktorn att det gick med ett vanligt prov till. MEN HALLÅ, nödvändigt att sticka honom i magen 4 gånger i onödan!! Mkt missnöjd mamma =( Å andra sidan så var det nog jag som led mest av att han blev stucken, han tyckte nog att det värsta var att behöva ligga på britsen. Sen var det Ultraljud som visade 2 finfina njurar.
På tisdagen fick vi åka tillbaka för nytt blodprov och urinprov. Helt onödigt eftersom som de själva också sa, hade han bara haft antibiotika ett dygn så det hade inte haft tid att hinna görsa så stor påverkan ännu :/ suck.
Imorgon ska vi tillbaka och göra en skint. De sprutar in ett radioaktivt ämne i blodet, väntar 4 timmar på att det ska ta sig till njurarna och sen fotar/filmar dom. Så får man reda på om njurarna funkar som de ska. Det gör de säkert, men ändå skönt att de faktikst kollar efter.

Så vi har varit mycket hemma den senaste tiden som man kan förstå. Nu mår han mkt bättre. Febern är borta och infektionen håller på att gå ner.

Idag har vi varit på Frölunda torg och köpt oss julklappar. Vi fick varsin mobiltelefon, Stefan ett bluetooth headset och jag ett sminkkit =) Lyxlyxlyx!

William fick en ny termos till sitt vällingvatten och så fikade vi! Mys!

Nu ska vi till patrik och moa på middag. Ska bli jätte trevligt! Lisa och Henrik kommer också och de åker ju till Miami imorgon för att vara borta 2 (!) år! Himla kul att hinn aträffa dom en gång till!


 

En lite äldre bild på Wille... måste ladda in från kameran! Men håll tillgodo!!

*KRAMA* 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela