Lite om mycket... Livet som det är.

Livet som numer 2 barnsmamma..

Alltså herre jösses....

Publicerad 2009-12-06 17:55:51 i Allmänt,

Alltså herre jösses vad jag är dålig på att skriva i den här bloggen, och Wille hjälper ju knappast till ;)

William har UVI. Han var lite extra gnällig ett par dagar och sen fick han feber som gick upp o ner varannan dag, sedan så vaknade vi här i måndags med en liten pojk som hade 40,0 graders feber. Han var ändå ganska pigg och absolut med och närvarande, han t o m åt ganska bra. Men oj så orolig jag blev!
Vi började med att ringa sjukvårdsupplysningen, sen backa barnakut, sen BVC och sen Selmas läkarhus dit vi faktiskt fick komma. Träffade en jätte bra och trevlig läkare. Han tittade i alla hål ;) och hittade inget så han tykte väl att de skulle ta ett infektiosprov på blodet och om det inte visade ngt så fick föräldrarna (vi) vänja oss vid att Wille skulle vara förkyld åtminstone 5 gånger denna vintern och 15 om han hade haft syskon. Sen kom sköterskan och tog blodprov. Wille tog det som en man och grät inte en endaste tår.
CRP:t var jätte högt, så med remiss i högsta hugg så fot vi till Östra barnakut. Där blev det urinprov, stod där med muggen i handen och väntade på att han skulle bahaga sig att slå en drill... det visade på vita blodkroppar (UVI) så då ville de ta ett prov direkt från blåsan med spruta. 4(!) gånger stack han utan att få ut ngt kiss, sen sa doktorn att det gick med ett vanligt prov till. MEN HALLÅ, nödvändigt att sticka honom i magen 4 gånger i onödan!! Mkt missnöjd mamma =( Å andra sidan så var det nog jag som led mest av att han blev stucken, han tyckte nog att det värsta var att behöva ligga på britsen. Sen var det Ultraljud som visade 2 finfina njurar.
På tisdagen fick vi åka tillbaka för nytt blodprov och urinprov. Helt onödigt eftersom som de själva också sa, hade han bara haft antibiotika ett dygn så det hade inte haft tid att hinna görsa så stor påverkan ännu :/ suck.
Imorgon ska vi tillbaka och göra en skint. De sprutar in ett radioaktivt ämne i blodet, väntar 4 timmar på att det ska ta sig till njurarna och sen fotar/filmar dom. Så får man reda på om njurarna funkar som de ska. Det gör de säkert, men ändå skönt att de faktikst kollar efter.

Så vi har varit mycket hemma den senaste tiden som man kan förstå. Nu mår han mkt bättre. Febern är borta och infektionen håller på att gå ner.

Idag har vi varit på Frölunda torg och köpt oss julklappar. Vi fick varsin mobiltelefon, Stefan ett bluetooth headset och jag ett sminkkit =) Lyxlyxlyx!

William fick en ny termos till sitt vällingvatten och så fikade vi! Mys!

Nu ska vi till patrik och moa på middag. Ska bli jätte trevligt! Lisa och Henrik kommer också och de åker ju till Miami imorgon för att vara borta 2 (!) år! Himla kul att hinn aträffa dom en gång till!


 

En lite äldre bild på Wille... måste ladda in från kameran! Men håll tillgodo!!

*KRAMA* 

Kommentarer

Postat av: camilla Palmér

Publicerad 2009-12-19 09:27:48

Jag är helt imponerad över hur duktig du är som faktiskt skriver en blogg, med ett småbarn som kräver och behöver det mesta av ens uppmärksamhet, tid och..energi!!!

Låter jobbigt för lillkillen att behöva gå igenom allt det där, men bra trots allt att ni vet vad det är och får hjälp från sjukhus och läkare.. och så har han ju en egen liten ssk till mamma..nästan=)Kramar!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela