Lite om mycket... Livet som det är.

Livet som numer 2 barnsmamma..

Det första leendet ( ..som mamma såg!)

Publicerad 2009-10-21 23:05:31 i Allmänt,

HAN LOG =)

Igår, den 20 oktober, HÄRLIGT! Åh vad mysigt!
Man märker nu hur William allt mer börjar upptäcka ljud som han själv åstadkommer. Och vid varje nytt (och gammalt) utryck från hans sida så finns en påhejjandes morsa precis bredvid. Ibland blir jag så entusiastisk så att Wille nästan ser lite skrämd ut :/

Idag var vi på promenad med mammagruppen (i vanliga fall benämnd "tjockisgruppen") vid Gunnebo slott, med trevlig fika efteråt. Wille skötte sig! Och han låter hälsa att mamsen också höll sig inom accepterade gränser och tog väl hand om sin bebbe! Det var 2 farbröder som också fikade, de var mycket imponerade av alla bebisar, 7 härliga små gullepojkar och en tjej.

Magen är fortsatt bättre. Vi hoppas det håller i sig! Tänkte försöka sluta med minifomet, men känner att jag inte orkar det just nu, så vi köper en flaska till och kör på.

Vi är anmälda som intresserade till babysim till våren, hoppas vi får en plats! Tydligen kan man gå from de är 6 veckor och väger över 4 kilo, men jag är inte riktigt redo och så börjar de kurserna nästa vecka och är alldeles säkert fulla.

Ajjö..

7 veckor och 2 dagar =)

Publicerad 2009-10-18 20:12:57 i Allmänt,

Nu aktiverar vi oss!

William har haft barnvakt för första gången. 1 timme tillsammans med min moster Kerstin när jag var iväg och köpte nya däck till bilen. Det gick bra, såklart!

Vi har bytt ersättning, som det verkar så mår magen lite bättre. Och han verkar lite vaknare, kanske beror inte det på maten men det skedde precis när vi bytt maten.

Jag och Wille har varit på stan TVÅ gånger förra veckan! Efter en nervös och läskig uppladdning så vågade vi oss in till stan på torsdagen för att fika med Cecilia och Thea samt Ida och Svea, SUPERTREVLIGT! Wille sov nästan hela tiden, bara vaken för lite mat samt en ny blöja. På fredagen så åt vi lunch med Susanne och Annika, då var Wille vaken och skötte sig exemplariskt!

Idag har jag och Willia shoppat på frölunda torg, han fick en fleeceoverall och en ljusblå body, mamma fick en rosa tunika, superfin och perfekt passform a´la gömma babymagen ;) (tyvärr handtvätt såg jag när jag kom hem, inte helt praktiskt med en baby kanske...) 

AJJÖ!

Dagarna går...

Publicerad 2009-10-12 00:04:00 i Allmänt,

William är nu 6 veckor och 2 dagar gammal.

Han är en himla glad och nöjd kille. Skriker i stort sett bara när han vill ha mat, för då vill han ha den NU! Inte snart, NU! ;) Han har iofs gas-mage också, då är han ledsen, och då svider det i ett mamma-hjärta när man inte kan ta bort det onda.

Han sitter mycket i sin babysitter nu, ibland är det inget annat som är roligt.
Ville vara en "bra mamma" härom dagen och stimulera honom.
 
*Vi skulle gå runt och kolla på saker -inte populärt
*W i mitt knä med leksaker -inte populärt
*W i babygym med mig entusiatisk bredvid -inte populärt
*W i mitt knä med sång -inte populärt
*W i famnen för att mysa -inte populärt

*W ENSAM I BABYSITTER STIRRANDES I BOKHYLLAN MEDANS JAG DAMMSÖG -POPULÄRT!

Hmmm... jaja.

På nätterna så hjälps vi åt.
När Stefan inte jobbar tar vi varannan natt, natten har vi bestämt är mellan 24-06. Den som inte har natten har sista matningen innan runt 23. Jobbar Stefan har han matningen vid 23 och jag natten.
Detta funkar bra just nu, sen får vi se om William ändrar sina rutiner så vi måste anpassa oss.

Längtar och väntar ännu på det där första härliga leendet...


Höstadagar

Publicerad 2009-10-02 18:20:17 i Allmänt,

I onsdags så var jag och ville på promenad och fika med "tjockisarna", dvs de andra mammorna från familjeliv.se. Bör påpekas att de faktiskt inte heller är tjocka längre utan alla bebisar är ute.
11 stycken barnvagnar och stolta mammor var vi =)
Jätte trevligt, sen var det fika på Villa belparc. Vi satt ute med alla våra vagnar och bebisar, men det gick jätte bra, de satte på värme och så sken ju faktiskt solen också, en härlig höstdag med trevliga människor.

Idag har vi varit hos mormor.
Morbror och kusin var där också. Ebba är sååå söt mot William, hon hjälpte att skaka hans mat och byta blöja. Sen när hon fick vakta honom en stund så hjälpte hon honom så fint att få nappen i mun, missade lite men ååå så söt hon är!! Precis som alvedon reklamen, är man stor måste man vara snäll!!
Hon ville också dela med sig av sin favvo-leksak tv-dosan också, men jag sa att hon nog får vänta ett par månader ;)   UNDERBARA GULLE-EBBA!!!

William börjar bli alltmer medveten, han fäster blicken och tittar nyfiket på omvärlden. Nu kan han sitta små stunder i sin babysitter och vara nöjd, eller ligga och titta en stund. Såklart mysigt att hålla och gosa bebis, men skönt att inte behöva hålla honom HEEELA tiden. Jag längtar tills han ler. Åå vad jag längtar!

Annars så har vi haft ett par nätter med vakentid. Brukar sammanfalla med Fresh prince i Bel air och Ellen. Ibland ngt tidigare, då får jag nästan tvinga mig att stänga av mitt i Ellen när han somnat ;)
Min kära sambo har lovat att ta en natt i veckan så jag får sova, guud vad skönt det ska bli! Det finns fördelar med att inte amma..

Idag är det fredag och snart kvalfinal i IDOL!
Fredagsmys!      <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela